Voor wie?

Voor wie?
Lichaamsgerichte therapie heeft effect bij de behandeling van veel verschillende klachten:

-Moeite hebben met het voelen en uiten van emoties.
-Psychosomatische klachten of onbegrepen lichamelijke klachten.
-Moeite hebben problemen onder woorden te brengen.
-Stress en burn-out.
-Depressie en neerslachtigheid.
-Rouwverwerking
-Verwerking van trauma’s en oud zeer.

Als je therapie overweegt, herken je jezelf misschien in het volgende:

Werk: Je loopt vast in je werk, je hebt geen zin meer. De stress stapelt zich meer en meer op. Het wordt steeds moeilijker plezier te hebben op kantoor of op je werk.

Energie: Je hebt geen plezier meer in de dingen van alledag. Opeens merk je dat de dingen je zwaar beginnen te vallen. In de spiegel zie je iemand die zijn of haar vrolijkheid kwijt is en die geen nieuwe dingen meer onderneemt. 

Lichamelijke klachten: Je hebt geen plezier meer in de dingen van alledag. Opeens merk je dat de dingen je zwaar beginnen te vallen. In de spiegel zie je iemand die zijn of haar vrolijkheid kwijt is en die geen nieuwe dingen meer onderneemt.

Trauma: Je bent ooit mishandeld of seksueel misbruikt. Het lukt je niet om in je eentje een begin te maken met het verwerken van dat verleden. Het doet pijn, en je schaamt je er misschien.

Relatie: Jouw relatie staat op een laag pitje. Je praat niet echt meer met elkaar. Er is steeds vaker ruzie om niets. Je vindt het steeds moeilijker om aan je partner te vragen iets leuks te ondernemen. Vrijen doen jullie niet meer, of alleen maar omdat het nu eenmaal zo hoort. Plezier heb je er niet in.

Zingeving: Je hebt het idee dat er meer van je leven te maken is. Je weet alleen niet hoe. Je hebt moeite daarover contact te maken met anderen en met het uiten van je gevoel. Soms ervaar je een gevoel van opgesloten zijn in jezelf.

Coaching: Je staat voor een forse uitdaging en het zou je helpen als iemand meekeek hoe je dat aan gaat pakken. 

Voor zowel therapie als coaching kun je terecht in  mijn praktijk in Middelburg.